Adhesions per la Llibertat del Rubén i l’Andreu


Adhesions per la Llibertat del Rubén i l’Andreu

Pots/podeu:

  • Signar l’adhesió al final del text (emplenar el NIF en cas d’entitat)

Manifest de suport als dos veïns de Sants empresonats en motiu de la vaga general

Volem manifestar el nostre suport i solidaritat amb l’Andreu i en Rubén, vaguistes empresonats des del passat 30 de maig per participar de la mobilització que recorregué el barri en motiu de la vaga general del 29 de març.

Més enllà del fets que se’ls imputa, entenem l’empresonament, així com l’escalada repressiva generalitzada arrel de la vaga, com un càstig desmesurat i injust que no té cap altre motiu que silenciar les veus que qüestionen la legitimitat de la deriva autoritària de la classe política i
empresarial dirigent. Més preocupats per mantenir els beneficis que per millorar les condicions socials generals de la població; servils front el mercat, però implacables -ja sigui amb retallades o amb repressió- contra les classes populars.

Des del teixit associatiu popular volem manifestar el nostre suport i solidaritat cap aquests dos companys i cap a les més de cent persones detingudes, perseguides o incriminades per motius polítics durant i després de la vaga general. Doncs, no s’estan jutjant fets delictius concrets, sinó que assistim a un intent de criminalització de la dissidència política i el dret a la protesta legítima.

  1. Exigim la immediata posada en llibertat de l’Andreu i el Rubén, sense càrrecs ni fiança de cap mena.
  2. Considerem que s’està vulnerant la presumpció d’innocència i s’està aplicant la presó preventiva de manera completament injustificada.
  3. Demanem la retirada de tots els càrrecs, multes i responsabilitats civils o penals contra els i les represaliades polítiques en motiu de la vaga