Dóna suport al CSA Can Vies – Adhesió


ADHESIÓ DE SUPORT AL CSA CAN VIES

Aturarem el desallotjament del CSA Can Vies, espai okupat des de fa 17 anys i de gran valor social i polític pel barri de Sants.

 

Les últimes novetats legals posen el Centre Social Autogestionat en una situació que amenaça greument la seva continuïtat.

El 29 de gener, després de que els Mossos d’Esquadra estiguessin més de 10 hores escorcollant Can Vies, va arribar la notificació que posava fi al procés judicial. Ja fa 7 anys que TMB va començar la persecució per desallotjar aquest Centre Social tant emblemàtic pel barri de Sants i el conjunt de Barcelona. 7 anys en el que el CSA ha resistit gràcies a l’empenta, la solidaritat i la pressió de centenars de persones que dia a dia han lluitat amb la força i la persistència dels que saben que juntes ho podem tot.

Aquest nou gir judicial implica que a partir de finals de febrer, TMB pot demanar l’execució de la sentència, fent efectiu el desallotjament. Com ja sabem, el màxim accionista de TMB és l’Ajuntament de Barcelona, que juntament amb el Districte de Sants Montjuïc, se situen com a responsables directes d’ordenar el desallotjament del CSA Can Vies.

La decisió de tirar endavant el desallotjament és purament política i té com a objectiu dinamitar un espai de contra-poder completament autogestionat, que escapa de la tutela institucional. Espais com Can Vies en queden pocs, i de cap manera ens el podem deixar prendre.

Per tot això, les entitats sotasignats reconeixem el valor de Can Vies i exigim:

  • La NO execució del desallotjament per part del Districte de Sants-Montjuïc i l’Ajuntament de Barcelona (accionistes majoritaris de TMB)
  • L’aturada immediata de la persecució que porta 7 anys patint aquest Centre Social
  • La permanència de l’espai en el projecte de remodelació de l’entorn de les vies, ja que ha quedat demostrat que les obres fetes fins ara s’han pogut dur a terme amb l’edifici dempeus