Prou repressió policial


D’ençà que va començar el projecte de Can Vies l’any 1997 la repressió per part de l’Ajuntament i les institucions ha sigut una pauta constant, independentment del seu color.

Hem patit la repressió quotidiana fruit de l’activitat i vida d’un centre social com Can Vies, en forma de multes quan vam pintar famós mural de la Plaça de Sants, quan vam fer la cercavila reivindicativa per l’interior del metro, quan vam protestar davant del districte, cada vegada que hem sortit al carrer a protestar, etc. Multes que, en la majoria de casos, han arribat sense cap identificació prèvia de les acusades sinó a través de fotos, fitxers i arxius policials il·legals. Fins i tot amb alguns episodis sonats per intentar criminalitzar-nos, com quan es va produir l’entrada violenta dels mossos per efectuar un registre injustificat aquest passat gener.

Però el més greu, sens dubte, és l’intent d’acabar definitivament amb nosaltres i amb el propi espai físic de Can Vies, amb seu desallotjament i posterior intent de demolició. Però la lluita popular va recuperar el que quedava d’espai i ara estem treballant amb força per poder reparar i rehabilitar tot allò que van malmetre: van tirar els balcons, el simbòlic torreó, els terres, les parets i teulats. I tampoc oblidarem el moment en què la ja difunta ex-cavadora va fer caure una part molt important de l’espai, la Capella.

Repressió també en forma de cops de porra, bales de goma, batudes policials, detencions, presons preventives, judicis i falses acusacions a totes aquelles que vam sortir al carrer en defensa d’un Centre Social Okupat que portava disset anys arrelat al barri de Sants, imbricat en el teixit associatiu, practicant noves formes de fer política al marge de la tutela institucional, fomentant la cultura popular, qüestionant el gènere, oposant-se a l’actual model de ciutat i plantant cara a l’especulació.

Però la cosa no acaba aquí, després de la recuperació de l’espai per part de les veïnes i l’inici de la reconstrucció la repressió no ha cessat. La guàrdia urbana, el mossos d’esquadra i fins i tot els membres de seguretat privada de TMB han continuat amb les seves tasques d’intimidació i pressió. Les persones que freqüentem l’espai hem sigut fotografiades de manera constant i descarada, hem sigut identificades pel carrer i registrades sense motius aparents, inclús xafardejant les nostres converses privades del mòbil. I des de l’ajuntament continuen amb la pretensió d’intimidar-nos per tal de que entrem en el seu model de control social i cedim a les seves exigències de legalitzar i regularitzar el procés de la reconstrucció.

Amb tot això fem una crida a no caure en el seu xantatge i a perdre la por, a no rendir-nos i mantenir-nos fermes en la lluita i el nostre model lliure i autogestionat. La repressió no ens aturarà.

Prou brutalitat i repressió policial, policia fora del barri!

Ni us volem ni us necessitem!