Avui divendres 11, Cinema a la Fresca “Bye Bye Barcelona”


#CinemaCanVies  Divendres 11 de juliol

21:00 Sopador popular Barbacoa + pinxos + beguda i refrescos

22:00 Cinema a la fresca “Bye Bye Barcelona” + debat

Bye Bye Barcelona és un documental sobre una ciutat i la seva relació amb el turisme, al voltant de la difícil convivència entre Barcelona, barcelonins, el turisme i els turistes. És un documental que exposa, de la mà d’alguns dels seus residents, els greus efectes que té el turisme massiu a la ciutat comtal. És el documental que posem aquest divendres 11 a # CinemaCanVies, i que no pretén altra cosa que servir de contrapunt a la tan repetida idea que amb el turisme guanyem tots. Aquest és un documental sobre el que perdem.

Barcelona no és una gran metròpoli, però pot presumir de ser la quarta ciutat amb més turisme d’Europa després de tres grans capitals com Londres, París i Roma. El seu port és el que més creuers rep d’Europa i de la Mediterrània. Els barcelonins han vist com en escassament una dècada, la quantitat de turistes s’ha triplicat i com l’economia ha girat cap al servei turístic i ha sabut explotar amb èxit un patrimoni construït per generacions anteriors.

A ningú se li escapa que el turisme és una font d’ingrés enorme per a Barcelona i per alguns dels seus ciutadans, que no tenen inconvenient a portar a cada vegada més i més turistes sense pensar en les greus conseqüències que això comporta. S’han perdut espais emblemàtics de la ciutat en favor d’un turisme massiu, que cada vegada desgasta i ocupa més. A espais perduts com la Rambla, el Barri Gòtic o el Born, últimament li han unit la Barceloneta, Sagrada Família, i el Park Güell, la exagerada explotació va portar al seu tancament, sense atendre els desitjos del seu donant.

Realment val la pena perdre tot això?