Reconstruir Can Vies, celebrar l’autogestió!


Siempre hemos vivido en la miseria, y nos acomodaremos a ella por algún tiempo. Pero no olvide que los obreros son los únicos productores de riqueza. Somos nosotros, los obreros, los que hacemos marchar las máquinas en las industrias, los que extraemos el carbón y los minerales de las minas, los que construimos ciudades… ¿Por qué no vamos, pues, a construir y aún en mejores condiciones para reemplazar lo destruido? Las ruinas no nos dan miedo. Sabemos que no vamos a heredar nada más que ruinas, porque la burguesía tratará de arruinar el mundo en la última fase de su historia. Pero –le repito– a nosotros no nos dan miedo las ruinas, porque llevamos un mundo nuevo en nuestros corazones. Ese mundo está creciendo en este instante.”

«Montreal Star», 30 d’ octubre del  1936.  Citat per Hugh Thomas a «La  Guerra Civil Española» (1961).

Les tasques de desenrunament i reconstrucció de Can Vies continuen a bon ritme. Dimecres passat, unes 300 persones es van acostar a l’assemblea a informar-se i mostrar-nos el seu suport. I dimarts, dijous i dissabte vam treballar col·lectivament fins netejar l’espai on abans hi havia la capella, per ubicar-hi la nova placeta del carrer Jocs Florals. La #PrimaveraSants continua!

En els proper dies rebrem les conclusions de l’informe tècnic que estan elaborant l’equip d’arquitectes i aparelladores que estan assessorant i avaluant l’estat de l’edifici de Can Vies. Properament, facilitarem l’accés a bombers i operaris municipals i vetllarem pel correcte desenvolupament de les tasques de desenrunament de l’espai interior, com ja vam fer perquè poguessin retirar l’excavadora i assegurar l’edifici amb puntals i taules d’encofrar.

Des de Can Vies volem dirigir els nostres esforços a la reconstrucció de l’espai, per poder tornar a desenvolupar l’activitat regular del centre social i acollir als col·lectius que s’hi reunien al més aviat possible. I volem fer de #ReconstruïmCanVies un procés enriquidor i col·lectiu en què pensem i creem plegades el projecte i l’espai de Can Vies. Us convidem a totes i a tots a passar-vos per l’assemblea dels dimecres a les 20h i a informar-vos de les reunions organitzatives dels diferents grups i comissions de treball que tindran lloc dijous al cap vespre.

Igualment, durant aquesta setmana posarem en funcionament una campanya de mecenatge col·lectiu per aconseguir finançament per fer front a la reconstrucció i a les despeses derivades de la repressió. Reconstruir Can Vies no és només tornar a posar en marxa el centre social, sinó també treure en Sergi i l’Ivan de la presó, i fer costat a totes les persones que han d’afrontar les conseqüències repressives de la setmana de mobilitzacions al carrer.

Finalment, volem celebrar juntes el contagi de l’#EfecteCanVies, l’extensió del virus de l’autogestió i de la lluita per defensar els barris i les viles. Felicitem als companys i companyes de Can Batlló pel seu tercer aniversari. Ja van tres anys des que el somni tossut de fer d’aquest emblemàtic recinte un viver d’experiències comunitàries sota control veïnal s’ha fet realitat. Llarga vida a Can Batlló!

Volem felicitar també a les companyes de l’Ateneu Popular el Rec del Fort Pienc i l’Ateneu La Porka de Sant Antoni. Els veïns i les veïnes disposem de dos nous espais expropiats a la banca i alliberats per als barris. Dues noves okupacions a barris populars i combatius que, com Sants, lluiten per estendre la xarxa de locals des d’on construir una alternativa col·lectiva solidària a la ciutat capitalista antisocial i depredadora!

Llarga vida als barris que lluiten! Reconstruïm Can Vies, estenem l’autogestió!