Carta d’agraïment a la solidaritat d’arreu del territori


Els darrers dies han sigut molt convulsos per al barri de Sants. L’atac al CSA Can Vies ha sigut la gota que ha fet vessar el got de la ràbia acumulada davant el context polític i econòmic que ens ha tocat viure. Les mostres de solidaritat que s’han multiplicat arreu del territori han sigut imprescindibles per aixecar els ànims de les que portem 17 anys creient i defensant el projecte de Can Vies. Per això, no podem deixar passar un dia més sense agrair-vos el suport i la solidaritat expressada de mil maneres.

L’expressió conflicte ha traspassat les parets del Centre Social i ha sigut una mostra clara de que moltes coses han de canviar i que juntes ho podem fer. Des de cada barri, cada poble, cada carrer, cada lloc de treball, tenim la necessitat d’estar organitzades per plantar cara a les lleis injustes que perpetuen la nostra explotació i construir un altre model de societat. Un model de societat on prevalgui l’interès col·lectiu davant de l’individual, que respongui a les necessitats de les persones, independentment de la seva cultura o gènere, i no la de les grans empreses i bancs, on els valors que es potenciïn siguin els de la cooperació, el respecte i la solidaritat en comptes de l’individualisme, la competència i la caritat. Perquè quan la legitimitat està per sobre la llei, la desobediència és l’únic camí.

Estenem la flama de la dignitat, que el que ha passat a Sants sigui un punt d’inflexió, que el despertar dels pobles i ciutats sigui el final dels seus privilegis.