CanViesEsQueda – Seguim okupant TMB


Avui 8 de maig, la Línia 5 ha tornat a començar el dia amb una nova parada de metro: “Can Vies es queda”.

Des de primera hora del matí, als vagons de metro de la Línia 5, així com als cartells de les diferents andanes de la mateixa línia, s’ha canviat el nom de la parada “Plaça de Sants” pel de “Can Vies es queda”.
Durant l’acció un dels participants ha ha estat retingut a la força pel personal de seguretat de TMB. Finalment ha estat identificat i sancionat.
Aquest fet evidencia que TMB no vol que se la vinculi públicament amb l’ordre de desallotjament que ha imposat a Can Vies, i que gasta totes les seves forces en mantenir neta la seva imatge.

L’acció ha seguit a dos quarts de set de la tarda, quan un grup de persones solidàries amb el CSA Can Vies han tornat a okupar -com es va fer fa just un mes- l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de TMB, aquest cop a Plaça Universitat. Amb una tenda de campanya, pancartes i baderoles en suport de Can Vies, s’ha fet difusió de la situació del CSA i dels responsables de l’amenaça que pateix.

Amb aquesta acció el CSA Can Vies vol assenyalar a TMB, empresa responsable de l’amenaça de  desallotjament que pesa sobre el CSA des de l’any 2006, a la vegada que l’Ajuntament de Barcelona -responsable polític de TMB- i que, amb CIU al capdavant són els responsables directes de demanar a jutjats que es prorrogui l’ordre de desallotjament, habilitant també el mes de maig per poder-lo fer efectiu. Mentre l’ordre de desallotjament continuï pesant sobre el CSA Can Vies -afectant la seva dinàmica habitual-, continuarem incidint en la dinàmica quotidiana de TMB.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), empresa pública controlada majoritàriament per l’Ajuntament de Barcelona, és la responsable de què les veïnes de l’àrea metropolitana paguem un dels transports públics més cars de tot Europa. I és, a més, l’empresa que vol desallotjar el Centre Social Autogestionat Can Vies, amb 17 anys d’història al barri de Sants.
Parlem d’una empresa que cada 1 de gener apuja el preu del transport públic, mentre regala bitllets de metro a les corbates que arriben al congrés del mòbil. Una empresa sense llum ni taquígrafs, on mana l’opacitat d’una direcció sobredimensionada, on no se sap que cobra cadascú. Les poques xifres que es coneixen, però, esgarrifen: l’equip directiu està format per 603 voltors on cadascú s’embutxaca de mitjana més de 90.000 euros l’any. El mínim hauria de ser que fessin bé la seva feina. Però ni això. A més de lladres són ineptes. El dèficit de TMB arriba ja als 500 milions d’euros. I qui ho paga? És clar, nosaltres.
Parlem a més d’una empresa que explota i maltracta les seves persones treballadores, a més de perseguir aquelles que lluiten pels seus drets; d’una empresa que deixa la vigilància en mans de matons privats amb uniforme.
Alhora, TMB és responsable de l’amenaça de desallotjament que pesa sobre el CSA Can Vies des de l’any 2006, i a la vegada que l’Ajuntament de Barcelona -responsable polític de TMB- i el Districte de Sants-Monjuïc, que amb CIU al capdavant, són els responsables directes de demanar a jutjats que es prorrogui l’ordre de desallotjament habilitant també el mes de maig per poder-lo fer efectiu.
Des de Can Vies continuem en alerta, defensant aquest espai alliberat fins que TMB faci efectiva la suspensió del desallotjament als jutjats. Seguirem mobilitzant-nos i seguirem solidaritzant-nos fins que aturem el desallotjament de Can Vies!
#CanViesEsQueda