17è Aniversari: 17 any remant a contracorrent


Poc abans que vencés el mes de plaç que el Jutjat havia determinat per fer efectiu el desallotjament de Can Vies, TMB ha demanat -mitjançant un text carregat de mentides tals com que s’està acordant un emplaçament alternatiu pel CSA- que també quedés habilitat el mes de maig per poder-lo executar. El 10 de maig Can Vies fa 17 anys i sota el lema “De la desobediència a l’autogestió. 17 anys remant a contracorrent”, es dona el tret de sortida a dues setmanes d’activitats. Enguany més que mai l’aniversari serà en clau de lluita, doncs l’haurem de celebrar en un situació d’amenaça de desallotjament, que pesarà durant tot el mes. Una amenaça que sota excuses urbanístiques i jurídiques, amaga l’objectiu d’acabar amb l’únic Centre Social Okupat que hi ha actualment a Sants, un espai d’autoorganització i dissidència per a les més joves que escapa a la tutela institucional. Però des de fa mesos la campanya ha fet palès que se’ls han acabat les excuses, doncs urbanísticament ara per ara no es pot tirar endavant cap projecte, mentre que legalment està en mans de l’Ajuntament, el Districte i TMB la possibilitat d’aturar el desallotjament. En un esceanari de manca d’espais de referència per a col·lectius i entitats, suposaria una gran pèrdua per a la vida social i política del barri que es desallotgés Can Vies. Per això el CSA Can Vies i les entitats del barri ho tenen clar, l’única solució, fer efectiva la suspensió.

Us hi esperem a totes!