Propera parada: “Can Vies es Queda”


La línia 5 ha començat el dia amb una nova parada de metro: “Can Vies es queda”. Des de primera hora del matí, a tots els vagons de la línia 5 s’ha canviat el nom de la parada Plaça de Sants pel de Can Vies es queda.

Amb aquesta acció Can Vies vol assenyalar a TMB, empresa responsable de l’amenaça de desallotjament que pesa sobre el CSA des de l’any 2006, a la vegada que a l’Ajuntament de Barcelona -responsable polític de TMB- i que , amb CIU al capdavant, són els responsables directes de demanar a jutjats que es prorrogui l’ordre de desallotjament, habilitant també el mes de maig per poder-lo fer efectiu.

Can Vies es troba en greu situació de perill doncs CIU pretén aniquilar qualsevol mostra de dissidència de la ciutat de Barcelona, qualsevol que escapi al control institucional es troba ara en el seu punt de mira. Els darrers dies tant Xavier Trias com Jordi Martí –Alcalde de Barcelona i Regidor del Districte de Sants-Montjuïc respectivament-, declaraven que s’ha proposat un espai alternatiu per ubicar a Can Vies, declaracions totalment falses doncs aquesta proposta mai s’ha realitzat i mai ha estat contemplada.

CIU vol acabar amb l’autogestió, amb un espai on les persones poden organitzar-se amb llibertat emparades per valors com la responsabilitat, el respecte, el compromís i la solidaritat. CIU vol acabar amb un símbol pel barri de Sants i la ciutat de Barcelona. CIU vol acabar amb la cultura popular. CIU vol acabar amb un espai referent per les lluites feministes i antifeixistes. CIU vol acabar amb el contrapoder i l’autoorganització d’un barri que lluita.

Però no ho aconseguiran, Can Vies es quedarà a l’espai que entre totes hem construït, al carrer Jocs Florals 40-42 del barri de Sants, perquè és en un espai autogestionat i reapropiat per les veïnes del barri on Can Vies té sentit.

Per difondre l’acció demanem a totes les persones que utilitzeu la línia 5 i veieu la parada Can Vies es queda, que li feu una foto i la difongueu per les xarxes socials.

El poder popular va fer possible engegar el projecte de Can Vies fa 17 anys, ha fet possible aturar les diferents amenaces esdevingudes des de llavors, i ara farà possible que Can Vies es quedi.

#CanViesEsQueda