MARXA DE TORXES, CAN VIES NO ES TOCA


Una marxa de torxes ha sortit de Can Vies passades les nou del vespre per informar al veïnat de la situació d’amenaça en la que es segueix trobant el Centre Social.

El passat 28 de març, el regidor del Districte -Jordi Martí- comunicava a la Plataforma de Suport a Can Vies que el desallotjament havia quedat suspès, i que els serveis jurídics de l’Ajuntament treballaven per fer-ho efectiu a nivell judicial a principis de la setmana següent. És important destacar que per fer efectiva una suspensió de desallotjament tant sols cal que la part demandant enviï un escrit de suspensió a jutjats, és a dir, un redactat breu consistent en demanar a jutjats que no s’executi el desallotjament.

A data d’avui des del CSA Can Vies no s’ha rebut cap notificació de suspensió, per tant el desallotjament no ha quedat suspès per la via legal, tot i que el regidor ha fet públic davant de diversos mitjans que el desallotjament de Can Vies quedava temporalment aplaçat.

Si bé des del CSA Can Vies valorem que la decisió de suspendre temporalment el desallotjament és una conseqüència directa del coixí social del que s’ha dotat Can Vies en els seus 17 anys d’història; de la necessitat del barri de mantenir un espai referent d’autoorganització, de lluita, d’autogestió i d’oci no consumista; de la necessitat com a ciutat de concebre alternatives anticapitalistes i solidàries que escapin a la Barcelona aparador, acollidora de turistes i criminalitzadora del seu veïnat. Una conseqüència també de no poder justificar que un espai social quedi convertit en solar, mentre nombroses entitats i col·lectius es troben sense espai on reunir-se.

Però des de Can Vies també sabem que hem de seguir en alerta, defensant aquest espai alliberat fins que TMB -empresa demandant controlada majoritàriament per l’Ajuntament de Barcelona- faci efectiva la suspensió del desallotjament als jutjats. Seguirem mobilitzant-nos, seguirem solidaritzant-nos fins que aturem el desallotjament de Can Vies!

La marxa, que ha aplegat a un centenar de joves del barri, ha recorregut el carrer de Sants -des de Plaça de Sants fins a Plaça Espanya-, acabant amb la lectura d’un comunicat davant el CSA Can Vies.

Fotografies de la marxa realitzades per @SantsTV: