Comunicat final Manifestació 22 de març


17 anys d’història no es desallotgen, defensem Can Vies!

Avui hem sortit el carrer per defensar 17 anys d’història d’un Centre Social Autogestionat, però sobretot, hem sortit al carrer per defensar la nostra història, la història que totes i cada una de nosaltres hem construït a Can Vies. És una història en què totes hi som protagonistes perquè totes hem posat el nostre granet de sorra que ha fet de Can Vies un espai referent.

Algunes són les responsables que existeixi Can Vies, okupant el 10 de maig del 1997 aquest espai, amb una visió col·lectiva i un esperit lluitador. Responsables d’alliberat un espai per donar cabuda a les inquietuds socials i polítiques de les més joves del barri, mantenint-se 17 anys més tard.

A Can Vies algunes han pogut fer els primers passos en els mitjans de contra-informació, assentant les bases per les actuals xarxes comunicatives de què disposem.

Les més artistes han trobat aixopluc en els grups de teatre, de cultura popular o el local d’assaig, creant noves maneres de transmetre que han traspassat fronteres.

Moltes d’altres han treballat perquè pogués ser un espai de seguretat per les lluites transfeministes, a la vegada que es trencaven esquemes i es construïen alternatives que ens han permès teixir relacions més horitzontals i lliures.

Moltes han pogut construir espais de contrapoder com l’Assemblea de Barri de Sants; o crear ponts amb altres barris i pobles per enfortir-nos en lluites comunes com la defensa dels espais alliberats, les Vagues Generals, les tancades de migrants, la defensa del territori o les lluites laborals.

Però no totes les vivències han estat agradables. La lluita comporta repressió, i han estat diversos els moments en els quals aquesta repressió ha tocat a companys i companyes properes. Ha estat en aquestes situacions extremes en les quals s’han teixit els llaços solidaris més forts i que més perduren, permetent-nos fer front a la repressió de la millor manera com se la pot combatre, totes juntes i amb solidaritat.

Segurament ens deixem milers d’històries impossibles de ser recollides en cap comunicat, però són històries que formen part de cada una de les que estem aquí i de les que no han pogut ser amb nosaltres. Per totes elles ara més que mai toca salvar Can Vies, i ho podem fer si tibem ben fort de les xarxes de solidaritat construïdes durant 17 anys. Tornem a posar cada una el nostre gra de sorra perquè d’aquí 17 anys, el jovent i els no tant joves puguin seguir construint història dins d’aquest espai.

Per tot això us convoquem a participar de la campanya per salvar Can Vies assistint a l’assemblea oberta del proper dimarts 25 de març a les 19h a Plaça de Sants.

Les aquí presents som molt més que 17 anys d’autogestió dins de quatre parets, que no és poc. Som la memòria dels treballadors del metro que als anys 30 van col·lectivitzar el mateix edifici de Can Vies, som el present que lluita contra els governants que amenacen qualsevol espai alliberat mentre retallen i privatitzen serveis públics; som el futur que un dia veurà els seus somnis complerts.

Som Can Vies i no ens deixarem desallotjar!!!