Nova acció de suport de la Plataforma CanViesViu a l’Audiència Pública del Districte


Ahir dimarts 18 de març l’Audiència Pública del Districte de Sants-Montjuïc va ser l’escenari d’una nova acció de suport de les entitats que defensen el CSA Can Vies, a través de diverses intervencions per interpel·lar de manera directa al regidor Jordi Martí. Algunes entitats membres de la plataforma Can Vies Viu com la Fundació Randa-Xirinacs, les CJC, la PAH, Jóvens de l’Ebre o la CUP, van fer preguntes a Martí en la mateixa direcció: per què l’Ajuntament de Barcelona no atura el desallotjament contra el centre social si tothom sap que pot fer-ho? Les entitats insitiren en la importància de la pervivència de l’espai al barri i de les oportunitats que ha donat i dóna encara ara a moltes persones amb inquietuds culturals, polítiques i socials que troben aixopluc dins les parets de Can Vies.

El regidor, Jordi Martí, no va respondre a cap de les preguntes tot llançant pilotes fora: digué que ells sempre han apostat pel diàleg i que és el centre social qui no vol dialogar, tot i reconèixer que sí que s’havia assegut a parlar amb la plataforma de suport Can Vies Viu. En cap moment va respondre clarament a la pregunta que li formularen totes les entitats referent a l’aturada del desallotjament  i mentí quan assegurà que s’havien comès actes contra l’edifici durant l’acció #EncerclemElDistricte que va convocar la plataforma el 4 de març i que va transcórrer amb total normalitat. Finalment, va sentenciar que el model d’autogestió que es duu a terme a Can Vies “no és el model de l’ajuntament”, però en cap cas no va respondre a la pregunta clau.

Mentrestant, a fora, centenars de persones es concentraven a les portes de l’edifici del districte per donar suport tant a Can Vies com a la lluita pel transport públic del barri de la Marina. Durant la concentració es van poguer sentir crits com `Jordi Martí! El Metro a la Marina i Can Vies aqui!`.

A continuació podeu veure l’enregistrament de l’Audiència Pública (link aqui):