Aturem el desallotjament de Can Vies


El gener passat vam saber que la via judicial per defensar Can Vies quedava totalment esgotada, quedant en mans de la propietat legal de l’edifici, Transports Metropolitans de Barcelona, la decisió de demanar que es faci efectiu el desallotjament. Com ja sabem, el màxim accionista de TMB és l’Ajuntament de Barcelona, que juntament amb el Districte de Sants Montjuïc, se situen com a responsables directes d’ordenar el desallotjament del CSA Can Vies.

La decisió de tirar endavant el desallotjament és purament política i té com a objectiu dinamitar un espai de contra-poder completament autogestionat, que escapa de la tutela institucional. Espais com Can Vies en queden pocs, i de cap manera ens el podem deixar prendre.

TMB ha demanat que es faci efectiva la sentència i en qualsevol moment es pot efectuar el desallotjament. Per això, ara, més que mai, hem de defensar l’espai amb persistència i contundència, amb la força de la solidaritat de totes les lluites que confluïm diàriament contra les polítiques que atempten contra la justícia social. Ens hi juguem un espai d’autoorganització, de solidaritat, d’aprenentatge, de trobada i d’experiències col·lectives.

Davant d’aquesta situació exigim:

  • L’aturada del desallotjament per part del Districte de Sants-Montjuïc i l’Ajuntament de Barcelona (accionistes majoritaris de TMB)
  • La permanència del projecte de Can Vies en l’edifici històric del carrer Jocs Florals 40-42 del barri de Sants
  • L’aturada de l’assetjament polític, judicial i policial contra els Centre Socials Okupats