La Plataforma de Suport a Can Vies interpel·la al regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, perquè aturi el desallotjament d’aquest CSA


Algunes entitats pertanyents a la Plataforma de Suport a Can Vies han interpel·lat al regidor del Districte perquè aturi el desallotjament que pesa sobre el CSA Can Vies, en una reunió que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu de l’Associació de Veïns del Barri, el Centre Social de Sants.

Cal recordar que la Plataforma de Suport a Can Vies es una iniciativa veïnal que es va crear l’any 2006 amb la intenció d’aglutinar el màxim d’entitats per donar suport a la continuïtat del CSA, amenaçada en aquell moment per l’inici de la demanda de desnonament. Des d’ençà la Plataforma ha realitzat diverses accions com ara la recollida d’adhesions, actes de suport a Can Vies, rodes de premsa, o l’Encerclem el Districte que va tenir lloc el passat 4 de març.

Durant la reunió les entitats han fet especial menció a la importància de que Can Vies perduri al barri, rebutjant rotundament el desallotjament. Les entitats entenen que aquesta amenaça no té cap mena de fonament jurídic -en tant que sent un procés civil pot ser aturat per la part demandant en qualsevol moment- ni tampoc fonament urbanístic, es una decisió política que està en mans de l’Ajuntament de Barcelona, i en aquest cas del Districte de Sants-Montjuïc com a representant de l’Ajuntament al barri. D’altra banda, les entitats recorden que la importància d’aquesta permanència és en l’espai actual, doncs és un espai amb gran valor històric, un símbol i bressol de lluites i amb connotació emotiva per a centenars de persones. Són diverses les entitats del barri que es troben sense espai i seria una gran pèrdua haver de prescindir d’un dels llocs d’encontre de gran part del jovent del barri.

En concloure la reunió, el regidor ha pres el compromís polític d’estudiar les vies legals per solucionar el conflicte i donar una resposta a les entitats.