[VIDEO] Agraïment participació #EncerclemDistricte


Com moltes i molts ja sabreu, les últimes novetats legals posen el Centre Social Autogestionat Can Vies en una situació que amenaça greument la seva continuïtat al nostre barri. Dia 29 de gener, després que els Mossos d’Esquadra escorcollessin durant més de deu hores el centre social, va arribar la notificació que posava fi al procés judicial. Ja fa set anys que TMB va començar la seva guerra particular contra Can Vies i el seu teixit social. Set anys durant els quals el CSA ha resistit gràcies a la vostra empenta, solidaritat i pressió; gràcies a les entitats, col·lectius, organitzacions i persones com vosaltres que dia a dia heu lluitat amb la força i la persistència de les que saben que juntes ho podem tot.
Aquest nou gir judicial implica que, a hores d’ara, TMB ja pot demanar l’execució de la sentència. El màxim accionista de TMB és l’Ajuntament de Barcelona que juntament amb el Districte de Sants-Montjuïc, se situen com a responsables directes d’ordenar allò que moltes no volem: el desallotjament de Can Vies. Així doncs, no hi ha més possibilitats legals: no hi ha més recursos que interposar, no hi ha més demandes a guanyar.
Tenim clar que la decisió de tirar endavant el desallotjament és purament política i té com a objectiu dinamitar un espai de contrapoder completament autogestionat i que s’escapa de la tutela institucional. Però si la seva justícia ens dóna l’esquena, hem d’abandonar? Abandonarem, precisament ara, a Can Vies? Creiem que la resposta del barri, la seva gent i les seves entitats ha de ser  clara i ferma: els hem de dir que Can Vies és del barri i s’hi ha de  quedar! Ara, més que mai, hem de defensar l’espai amb totes les nostres forces: si no ho fem, Can Vies desapareixerà definitivament i Sants quedarà orfe d’un espai on, segurament, hi heu passat bons moments, festes, trobades, xerrades, concerts, assemblees, coneixences, baixada de  carretons…

Avui ens trobem en una plaça dura, gris i buida d’utilitat. Però volem recordar que fa 10 anys era un indret ple de vida i activitat, era el CSO Hamsa, per moltes conegut com el “germà gran de Can Vies”, i que d’aquí pocs dies, el 23 de març, celebraria el seu 18è aniversari.

Volem aprofitar per felicitar a la Hamsa i a totes aquelles persones que la van fer possible, perquè són experiències com aquestes; experiències col·lectives, experiències d’autogestió, de solidaritat, d’autoorganització, de tendresa,… són aquestes les que ens uneixen fent-nos fortes i imparables.

  • La NO execució del desallotjament per part del Districte Sants-Montjuïc i l’Ajuntament de Barcelona (accionista majoritari de TMB);
  • L’aturada immediata de la persecució política i judicial que pateix des de fa 7 anys aquest centre social; i
  • La permanència de l’espai en el projecte de remodelació de l’entorn de les vies, ja que ha quedat demostrat que les obres fetes fins ara s’han pogut dur a terme amb l’edifici dempeus.

Plataforma de Suport del CSA Can Vies

@CanViesViu

+imatges: http://canvies.barrisants.org/cronica-encerclemdistricte/

+