Crònica #EncerclemDistricte


La Plataforma de Suport a Can Vies encercla el Districte per exigir la permanència del CSA

Unes 250 persones han encerclat aquest vespre la seu del districte de Sants-Montjuïc, convocades per les desenes d’entitats que conformen la Plataforma de Suport al CSA Can Vies, amb l’objectiu d’assenyalar directament al que es considera el principal responsable de l’imminent perill de desallotjament en què es troba el Centre Social Autogestionat: l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat pel seu alcalde, Xavier Trias, i el regidor del districte, Jordi Martí.

Després d’encerclar durant un quart d’hora el districte, amb petita actuació dels Diables de Sants inclosa, els participants s’han concentrat darrere l’edifici, a la plaça on fa 10 anys s’aixecava el CSO Hamsa, que pròximament hagués celebrat el seu 18 aniversari, com s’ha recordat al manifest llegit per concloure l’acte d’avui.

Un manifest al qual s’ha recordat que la via judicial per defensar Can Vies s’ha esgotat i que, per tant, «queda en mans de la propietat legal de l’edifici, Transports Metropolitans de Barcelona, la decisió de demanar que es faci efectiu el desallotjament». I TMB, com ja se sap, és propietat majoritària de l’Ajuntament de Barcelona

És per això que «la decisió de tirar endavant el desallotjament és purament política i té com a objectiu dinamitar un espai de contra-poder completament autogestionat, que escapa de la tutela institucional», tal com s’ha pogut llegir al manifest, que afegia: «Espais com Can Vies en queden pocs, i de cap manera ens el podem deixar prendre».

El text llegit ha finalitzat amb les tres demandes exigides per les desenes d’entitats que formen part de la Plataforma de Suport a Can Vies: la no execució del desallotjament per part del Districte i l’Ajuntament, l’aturada immediata de la persecució que el CSA porta patint des de fa set anys i la permanència de l’espai en el projecte de remodelació de l’entorn de les vies, «ja que ha quedat demostrat que les obres fetes fins ara s’han pogut dur a terme amb l’edifici dempeus».