Amb les activistes anti-TAV encausades #absolucio15noTAV


Els propers 27 i 28 de febrer se celebrarà a Barcelona el judici contra 15 persones acusades d’un delicte de desordres públics per una acció realitzada a l’estiu del 2007 contra les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV) a l’Hospitalet. Concretament, el fiscal demana una condemna de sis mesos de presó i indemnitzacions per valor de fins a 40.000 euros.

Des del Centre Social Autogestionat Can Vies volem expressar tota la nostra solidaritat amb les 15 persones encausades, així com mostrar tot el nostre suport a una acció que, cal recordar, es va emmarcar en uns mesos de nombroses mobilitzacions en contra del model ferroviari de l’alta velocitat. Aleshores denunciàvem el TAV com un transport de les elits, concebut pel poder polític com una eina per assegurar-se vots i construït per empreses privades que van veure un negoci segur. Un transport que condemnava altres mitjans de transport públic a l’oblit.

El temps no ha fet més que donar-nos la raó: per una banda, l’Estat espanyol és avui dia el segon país del món amb més quilòmetres d’Alta Velocitat -només per darrere de la Xina-, una xarxa ferroviaria d’ultima tecnologia que gairebé ningú no fa servir. Per l’altra, entorns com el de Barcelona tenen un servei de Rodalies que fa avergonyir a qui encara te vergonya, i el transport públic metropolità, com deixen de manifest campanyes com la de Stop Pujades, cada dia està més lluny d’aquest qualificatiu de ‘públic’.

Cal recordar, a més, que les obres del TAV a l’Estació de Sants van ser una de les excuses que es van utilitzar per intentar justificar l’enderrocament del mateix CSA Can Vies. Una excusa falsa, ja que els mateixos plànols de les obres acrediten que no és necessari fer desaparèixer l’edifici.

És per tot això que mostrem el nostre suport amb les 15 encausades, de les quals exigim la seva immediata absolució.