Cronica mani 8 febrer


 

Manifestació en defensa del CSA Can Vies i contra l’estat policial

Centenars de persones convocades a la plaça de Sants, van sortir el dissabte 6 de febrer en manifestació per la carretera de Sants per denunciar l’escorcoll policial de Can Vies, exigir la llibertat d’en Fèlix, antifeixista que es troba en presó preventiva, fer front a l’avenç de l’estat policial i aturar el desallotjament de Can Vies.

A l’inici, una actuació de bastoners amb pals fets de paper denunciava la presa dels pals d’aquest col·lectiu que assaja a Can Vies en el registre policial que va tenir lloc el 29 de gener. Tot seguit una actuació de diables donava inici a la marxa, mentre es llegia un comunicat que cridava a l’autodefensa veïnal per combatre l’estat policial.

La manifestació va recórrer la carretera de Sants fins a la plaça Espanya, on es van penjar tres pancartes entre les dues torres i es va cremar un ninot que simbolitzava un mosso d’esquadra davant la comissaria. Mentrestant es llegia un comunicat que denunciava la violència desmesurada per part dels Mossos d’Esquadra i la seva complicitat amb grups neonazis, que contínuament agredeixen i exhibeixen la seva ideologia feixista amb total impunitat.

A continuació, la manifestació va tornar per carretera de Sants i es va aturar al Districte de Sants-Montjuïc, mentre se n’omplia d’ous i pintura la façana. Allà es va llegir el darrer comunicat que recordava la responsabilitat de TMB -i en concret de l’Ajuntament de Barcelona i del Districte de Sants-Montjuïc- en la decisió de demanar l’execució de la sentència, fent efectiu el desallotjament de Can Vies, i es va voler “deixar clar que no podran destruir 17 anys d’història i de contrapoder, de donar cabuda a desenes de col·lectius i a vàries generacions de joves. Un node del teixit social del barri i un referent dels moviments socials de la ciutat, un espai de lluites, resistències, i de construcció d’alternatives i de cultura popular”.