Comunicat final Mani 8 febrer #CanViesNoEsToca


Gràcies per haver vingut a la manifestació en resposta a l’escorcoll i l’assetjament policial patit a Can Vies i al barri de Sants. Resposta també a la repressió al moviment antifeixista i l’empresonament d’en Fèlix. La solidaritat ens fa més fortes.

Darrerament, estem patint una nova ofensiva cap als moviments socials, però sabem del cert que no podran aturar la lluita, la il·lusió i les ganes de canviar aquest sistema, de crear alternatives de manera horitzontal i autogestionada. I amb la mostra d’avui al carrer es fa evident. No ens farem enrere, plantarem cara.

No és casualitat que la notificació del recurs denegat a Can Vies hagi arribat hores després de l’escorcoll policial. I és que amb aquest gir judicial queda en mans de TMB -i en concret de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc- la decisió de demanar l’execució de la sentència, fent efectiu el desallotjament.

Per això ens trobem a la seu del Districte de Sants, els volem deixar clar que no podran destruir 17 anys d’història, contrapoder, de donar cabuda a desenes de col·lectius i a vàries generacions de joves. Un node del teixit social del barri i un referent dels moviments socials de la ciutat, un espai de lluites, resistències, i de construcció d’alternatives i cultura popular.

I volem recordar que darrere dels intents de desallotjament i enderrocament de Can Vies sempre han aparegut farses urbanístiques i operacions especulatives. Primer van assegurar que l’enderrocament era imprescindible per construir la nova estació de metro de Mercat Nou. Mentida, ja que l’estació fa temps que s’ha construït sense necessitat de tirar a terra l’edifici. Ara l’excusa és el Calaix de la Vergonya amb el que es cobreixen les vies del tren. Els mateixos plànols del projecte, però, tornen a desmentir la versió oficial, ja que demostren que l’obra es pot realitzar sense fer desaparèixer Can Vies.

I és que el que volen és acabar amb tots els espais de contrapoder i de crítica al sistema, com veiem amb l’ofensiva contra diversos centres socials okupats. Però no podran desallotjar-nos, no podran desallotjar la nostra història, les nostres idees ni les nostres lluites.

Estigueu atentes a properes convocatòries perquè ara més que mai, no els deixarem passar! No ens deixarem desallotjar! #CanViesNoEsToca