CSA Can Vies en perill de desallotjament!


El passat 29 de gener, el Tribunal Suprem comunicava la denegació del recurs de cassació per unificació de doctrina presentat pel CSA Can Vies davant d’aquest òrgan. Amb aquest nou gir judicial, queda en mans de TMB -i en concret de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc- la decisió de demanar l’execució de la sentència, fent efectiu el desallotjament.

La resolució arriba en un moment en què l’operació urbanística per l’arribada del TGV -que contemplava l’enderrocament de Can Vies per a construir-hi pisos de luxe- està completament aturada per manca de capital des de l’estancament del mercat immobiliari. Aquest fet demostra que l’amenaça contra Can Vies, més enllà de tenir un rerefons econòmic, també té un caràcter clarament polític: voler aniquilar un espai de contra-poder real al barri.

Sabem que no és casual que la notificació es rebés just després de que els Mossos d’Esquadra escorcollessin l’edifici amb la falsa premissa de buscar proves que imputessin a 6 persones detingudes el 28 de gener, acusades d’una baralla amb un grup de feixistes el 12 d’octubre del 2013. Una operació més de criminalització a la dissidència anticapitalista.

Després de 7 anys de processos judicials, la via legal ha quedat esgotada, però això no ens farà recular, seguirem defensant Can Vies i amb més força que mai des del nostre terreny: els carrers, les places, els pobles, els espais alliberats,… en definitiva, els espais de construcció col·lectiva.

Davant d’aquests fets, des del CSA Can Vies fem una crida a la defensa activa d’aquest espai i tots els espais actualment amenaçats: La Carboneria a Sant Antoni, el Banc Expropiat de Gràcia, l’Ateneu Popular de l’Eixample, la Gordíssima a Sant Andreu, la Flor de Maig a Poblenou i la Casa dels Somnis a Igualada.

● Exigim la NO EXECUCIÓ de la sentència per part de TMB, l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc

● Aturem la criminalització als moviments socials

● Combatem l’estat policial amb autodefensa veïnal

 

Estigueu atentes a properes convocatòries!
@somcanvies