Crònica assemblea oberta i manifestació fins al districte, resposta del barri a l’escorcoll


Assemblea oberta i manifestació fins al districte, la resposta del barri a l’escorcoll.

Després de l’escorcoll de més de 10 hores, ni el Centre Social Autogestionat Can Vies ni les veïnes del barri de Sants vam voler-nos quedar de braços plegats. En una nombrosa assemblea oberta celebrada al mig de la Plaça de Sants, dues de les persones que dormien dins de Can Vies quan els Mossos van rebentar les portes van explicar els detalls de l’escorcoll, durant el qual van estar retenides més de deu hores sense poder contactar ni amb amigues ni familiars, malgrat que no tenien relació amb els fets suposadament investigats pels Mossos.

Després d’explicar els detalls de l’escorcoll, al qual els Mossos van trencar portes, vidres i parets i es van emportar nombrosos discs durs, agendes i pertinences personals, l’assemblea reunida a la Plaça de Sants va decidir de comú acord improvisar una manifestació fins a la seu del Districte.

Dit i fet, les persones que van participar en l’assemblea, més gent vinguda d’altres barris de Barcelona, van ocupar tot l’ample de Carretera de Sants per manifestar-se fins a la seu del districte, on es va assenyalar directament als responsables del constant setge judicial, administratiu i policial que pateix el CSA Can Vies: el regidor del districte, Jordi Martí, i el Govern encapçalat per CiU amb el seu alcalde al davant, Xavier Trias.
Un cop llegit el comunicat de rebuig a l’escorcoll fet públic també en aquesta mateixa web, els manifestants van decidir sumar-se a la convocatòria de la campanya Stop Pujades i realitzar un ‘No Paguem’ a l’estació d’Hostafrancs, com a mostra de rebuig al constant encariment del transport públic a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Després d’obrir les portes del metro a tothom, el gruix de la manifestació es va traslladar sota terra fins a la Plaça Universitat, per sumar-se a la crida d’Unitat contra el Feixisme, amb l’objectiu de denunciar la detenció de sis companyes pels fets del 12 d’octubre, els mateixos fets que van fer servir per escorcollar Can Vies.

Imatges de l’assemblea i la manifestació publicades per el3.cat: