Novetats legals en relació al CSA Can Vies


NOVETATS LEGALS EN RELACIÓ AL CSA CAN VIES
L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL IMPEDEIX QUE S’EXECUTI EL DESALLOTJAMENT FINS QUE NO ES RESOLGUI EL RECURS DE QUEIXA PRESENTAT AL TRIBUNAL SUPREM

Dies abans que es compleixin 7 anys des que Transports Metropolitans de Barcelona iniciava el procés judicial contra el CSA Can Vies, aquest centre social ha pogut tornar a rebre bones notícies vinculades a la seva situació legal. L’Audiència Provincial de Barcelona ha resolt que no hi ha lloc per demanar el llançament del desallotjament fins que es resolgui el Recurs de Queixa interposat davant del Tribunal Suprem.

Aquest Recurs de Queixa es va presentar com a resposta a la negativa de la mateixa Audiència d’admetre a tràmit el Recurs de Cassació per unificació de doctrina que Can Vies volia fer arribar al Tribunal Suprem, recurs que qüestionava l’última sentència -dictada també per l’Audiència Provincial- en què es condemnava a Can Vies a abandonar l’espai, tot revocant l’anterior sentència del Jutjat de Primera Instància de desestimar la demanada de TMB.

Aquestes notícies arriben un mes abans que Can Vies celebri el seu setzè aniversari. Sabem que aquesta és una victòria parcial i seguirem amb la campanya fins aconseguir la permanència d’aquest CSA al barri de Sants.

No ens deixarem desallotjar!
Can Vies és del barri!
#NoPassaran
Can Vies, 17 d’abril del 2013

Aprofitant l’avinentesa, us convidem a totes a la Cercavila + Vermut + Dinar  gratuit #20ARecuperemElCarrer que convoca l’ABS sota el lema ‘Per un barri lliure i autogestionat‘ aquest dissabte 20 d’abril. Començarà a les 12:30h al Carrer de Sants amb Rambla Badal.

Tot i ser una jornada reivindicativa dins la campanya ‘Ni llicencies ni permisos’ també aprofitarem per a celebrar la parcial victòria de l’admissió del Recurs de Queixa i l’aturada de l’execució a l’espera de la resol·lució del recurs interposat.

PER UN BARRI LLIURE I AUTOGESTIONAT

Últimament estem veien com s’està incrementant, per part del districte de Sants-Montjuïc, les amenaces, pressions i intents de control cap a tot allò que no entra en els seus esquemes de mercantilització. En aquest barri al llarg dels anys i amb molts esforços hem aconseguit construir una extensa xarxa d’alternatives tant polítiques com culturals i lúdiques.

Prenent com a excusa les ordenances municipals, estant intentant posar sota el seu jou tots aquells espais i col·lectius que no volem entrar en el joc de la legalitat. Per una part ens trobem com qualsevol activitat al carrer s’intenta prohibir o reprimir, mitjançant multes o amb la força a través de la Guàrdia Urbana. Una escalada més en l’intent privatitzar l’espai públic i controlar totes les relacions i activitats fetes pels veïns. És la mostra de que la llei del civisme el que realment pretent és que l’espai públic deixi de ser-ho per passar a ser un valor més que hem d’obtenir pagant i posant-nos sota el seu control.

D’altra banda els atacs rebuts per diferents espais del barri als quals se’ls hi vol prohibir que segueixin fent les activitats que duent a terme des de fa anys, justificant-se amb la falta de llicencies per part d’aquests. Els ateneus, casals, centres socials i demes espais del barri no pretenem tenir llicencies ni entrar en la legalització de les nostres activitats. Encara que es volgués les normatives municipals estan pensades per crear espais mercantilitzats i treure beneficis, tant l’ajuntament com qui gestioni aquests espais. Els nostres centres i locals són una eina del veïnat per poder realitzar totes aquelles activitats que per culpar d’aquesta mercantilització és impossible fer en altres llocs. A més tota la xarxa d’espais autogestionats i antagonistes al sistema del barri, és l’herència de molts anys de lluita per poder tenir-los. Per això sabem que no és només un intent de posar-nos sota el jou de les seves lleis sinó, també d’acabar amb els espais crítics que s’oposen al seu model de ciutat aparador.

Seguirem omplint els nostres espais de vida, intentin el que intentin, ens amenacin amb el que ens amenacin. Doncs si no podem fer activitats, és com no poder tenir locals. Els defensarem fins el final.

Seguirem reclamant el carrer com a nostres, doncs no reconeixem cap llei que ens limiti fer ús del nostre propi barri. L’ajuntament i el districte només volem els carrers mors i a la venda del millor postor, nosaltres els omplirem de vida!

Recuperem el carrer!

NI PRECINTADES NI CALLADES

Notícia Cercavila ABS via La Directa: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/lassemblea-barri-sants-respon-les-amenaces-precinte-municipal-amb-una-jornada-reivindicativa