El CSA Can Vies felicita a Mercader i Garganté per guanyar el judici a TMB


Des del CSA Can Vies volem donar l’enhorabona als treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Saturnino Mercader i Josep Garganté per guanyar un judici a l’empresa, que els havia denunciat per «injuries» pel fet de defensar els drets d’un treballador al que havien sancionat injustament amb 15 dies sense feina ni sou.

Una denuncia i un procés que, com demostra la sentència, no tenia cap base jurídica i que s’enmarca dins de la campanya que la direcció de TMB té en marxa contra les treballadores organitzades i en lluita de la empresa. Una manera de fer que al CSA Can Vies també patim a la nostra pell, ja que tornem a estar en risc de desallotjatment, precisament per un procés judicial impulsat per TMB i emparat per l’Ajuntament de Barcelona, propietaria de l’empresa municipal.

Des del CSA Can Vies animem tan a Mercader com a Garganté, així com a totes les treballadores de TMB a continuar la seva lluita per unes condicions laborals dignes i fem nostres les demandes sorgides arran de la sentencia:

-Perdó public de la direcció de TMB al conductor Manuel Casado -treballador que va patir l’abús de l’empresa-, així com a Mercader i Garganté per un procés que ha comportat quatre anys de repressió sindical.

-Restitució dels 15 dies de sanció sense feina ni sou a Manuel Casado.

-Publicació de la quantitat de diners públics que s’ha gastat la direcció de TMB en pagar advocades, notàries i tirar endavant el procés judicial.

-Paralització definitiva de la política repressiva de la direcció de TMB contra les treballadores de l’empresa.

Aixi mateix, afegim la nostra reivindicació de que TMB retiri la demanda contra el CSA Can Vies i fem nostra, també, l’exigencia de readmissió al treballador Andreu de Cabo.

Per acabar, expressem la nostra solidaritat amb Mercader i Garganté, així com amb totes les treballadores de TMB en lluita.

CSA Can Vies
28 de gener de 2013