Manifest per la llibertat de l’Alfon i contra les presons


El passat dia 14 de novembre hi va haver una jornada de lluita a nivell europeu, que va consistir en mobilitzacions a diversos països, així com també en una jornada de vaga general als Països catalans i a la resta de l’estat espanyol.

Com sol ser habitual, la vaga general ha tingut costos repressius per a tots els sectors que es troben actualment en lluita contra les conseqüències del capitalisme més salvatge que hem vist en dècades.

El present comunicat és per estendre la nostra solidaritat vers un cas recent de Vallekas (Madrid, Castilla). Es tracta d’Alfon, detingut quan es dirigia a unir-se al piquet del seu barri, que porta reclòs a Soto del Real des del dia 17 de novembre en presó preventiva –sense condemna judicial-.

Es tracta d’un muntatge policial destinat a criminalitzar els moviments revolucionaris del barri de Vallecas, focus d’autogestió i resistència al capitalisme i al feixisme. Així doncs, ha servit de pretext per escorcollar la seu del grup Bukaneros i fer un seguiment de militants de moviments socials diversos.

 Si ja es tracta d’una situació increïble i intolerable de per si, més ho és encara pel curs que han seguit els esdeveniments. En primer lloc, la judicatura va al·legar “alarma social” contra Alfon per mantenir-lo en presó, procediment il·legal ja que no consta ni als supòsits de la llei d’enjudiciament criminal.

En segon lloc li apliquen el règim FIES (Fitxers Interns d’Especial Seguiment), que suposa aïllament, intervenció de comunicacions i restriccions. Finalment, després de recurs de defensa, retiren el supòsit d’alarma social i el de banda armada, però li mantenen la preventiva per suposat risc de fuga.

Entenem aquest fet repressiu com un intent de l’estat i les estructures de poder per difondre la por, paralitzar i desmobilitzar a totes aquelles que gosen plantar cara a tots els atacs que sofrim les classes populars per part de polítics, banquers i la patronal, mantenint així el seu ordre hegemònic establert.

Nosaltres ens ratifiquem un cop més en el que sempre hem pensat: el poder polític ens vol subjugades i a tal fí empra tots els mitjans al seu abast, fent ús també del poder judicial sempre que pot.

Perquè estem en contra del sistema penal i policial; perquè el nostre és un desig de revolució social, no podem fer altra cosa, des de la distància i amb una prespectiva internacionalista, que solidaritzar-nos i lluitar per que aquesta injustícia que esta patint l’Alfon, familiars, amigues i companyes de lluita, s’acabi el més aviat possible.

Per tot això, el CSA Can Vies ens sumem a la convocatòria del divendres 28 de desembre a les 19’00h al davant de la Delegación del Gobierno de España a Barcelona (C/Mallorca, 278).

Aquests atacs directes hem d’afrontar-los col·lectivament i reconduir-los en dinàmiques de lluita i de mobilització.

PER QUE LA SOLIDARITAT ÉS LA NOSTRA MILLOR ARMA, JUNTES HO PODEM TOT

ALFON LLIBERTAT!

LLIBERTAT PRESXS POLÍTIQUES!

Més info:

http://alfonlibertad.wordpress.com/

http://alfonlibertad.blogspot.com.es/