Solidaritat amb els companys Saturnino Mercader i Josep Garganté


Un judici més a la dissidència; 1000 raons més per seguir endavant.

Solidaritat amb els companys Saturnino Mercader i Josep Garganté

A data d’avui -19 de desembre de 2012-, és habitual sentir a parlar de la vaga d’autobusos de TMB. Un tema recurrent al mercat; al carrer; fent un cafè al bar de la cantonada; en definitiva, en aquells espais socials que omplen de vida els barris. Segurament, moltes de les persones que entren en aquestes converses tant sols disposen d’una part de la informació sobre el conflicte laboral. El gegant de TMB i els seus aliats polítics i mediàtics ja s’encarreguen prou de desdibuixar les lluites que mostren la seva veritable cara, la cara que acomiada treballadors, incompleix reiteradament acords laborals, apuja els preus dels bitllets mentre els seus directius reben pensions astronòmiques, soluciona els conflictes laborals a cop d’expedient sancionador, o com és el cas actual, utilitza la via penal.

Però tot i que TMB controla els canals d’informació de més abast, els treballadors i treballadores d’aquesta empresa -amb la seva constància i transparència- han aconseguit traspassar-los, tot fent arribar un missatge de lluita per la dignitat que ha anat calant a l’imaginari social. A la vegada, en el procés que han viscut sempre han trobat un espai per solidaritzar-se i empatitzar amb altres lluites.

Ara ens toca a nosaltres. La direcció de TMB -una vegada més- reprimeix a qui no calla ni acota el cap. Avui seran jutjats els companys Josep Garganté i Saturnino Mercader, enfrontant-se a penes que els podrien dur a presó.

Des del CSA Can Vies volem mostrar la nostra solidaritat, tant amb la lluita dels treballadors i treballadores d’autobús de TMB, com amb els companys represaliats, i sumar-nos a la convocatòria de concentració de suport d’avui dimecres 19 de desembre a les 11:30h a la Ciutat de la (In)justícia.

Si lluites pots vèncer, si no lluites estàs vençut.

Assemblea del CSA Can Vies

Desembre de 2012