Que Se’ls Emporti el Vent!! (Vespre & Nit Antirrepresiva)


Dissabte 25 de febrer
a partir de les 20h

Els beneficis d’aquesta festa aniran destinats a sufragar les despeses derivades del judici als detinguts del 27 de Maig (Plaça Catalunya 2012) i la campanya EstaTotFatal (Maig 2007)

  • 20h Tast de vins solidari.

Farem una breu explicació de les vinificacions i tastarem 4 tipus de vins catalans.
Bo d’ajut 10€. Places limitades.
Per apuntar-se escriu a tastvinsolidari@gmail.com

  • 23h als plats

– Pep Cool Steady (ska / rocksteady)
– Dance Crasher Sound (ska / rocksteady)
– Mr Love Daddy (funk / latin / groove)
– Rebelmadiaq Sound (reggae / dancehall) – Dj Merey (latin / electrónica)

Dissabte 19 de maig de 2007 els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van detenir en Roger. El jove estava a la plaça d’Espanya entre el públic mirant com es desenvolupava una acció pacífica de la campanya Estatotfatal.net. Quan l’acció consistent en aturar temporalment el trànsit va finalitzar, un antiavalots es va acostar a un fotògraf que cobria l’acció i agafant-lo violentament pel braç li va exigir que l’acompanyés a un racó. En Roger es va situar entre el fotògraf i l’antiavalots i li va recriminar a aquest que el fotògraf tenia l’acreditació professional corresponent. En qüestió de segons tres antiavalots van agredir i reduir al terra al jove santsenc. En Roger va comunicar als Mossos, amb la cartera a la mà, que si volien s’identificava voluntàriament però que volia que l’agent li donés el seu nº de placa. Els Mossos s’hi van negar i van detenir el nostre company. Gairebé 5 anys després, en Roger ha estat condemnat a 1 any i mig de presó i a pagar 2000€ als Mossos que el van agredir per unes inventades agressions i lesions.

El Divendres 27 de maig del 2011 agents antidisturbis dels mossos d’esquadra van detenir en Pablo. En plena explosió del moviment 15M i després de dues setmanes d’acampades, assemblees i protestes populars, massives, pacífiques i autoorganitzades, el matí del divendres 27, la policia va irrompre a la plaça Catalunya amb la intenció de desallotjar-la. Una operació que més tard s’intentaria maquillar com a servei de “neteja urbana”. Durant hores milers de persones es van enfrontar i van recriminar pacíficament l’acció de la policia, però aquesta no va dubtar d’utilitzar la violència extrema per dispersar i reprimir a totes aquelles persones que es trobaven allà.  El resultat: Una victòria social obtinguda mitjançant l’acció directa no-violenta, que va aconseguir evitar el desallotjament de la plaça, i la continuïtat de l’acampada com a referent catalitzador de la voluntat de canvi i de democràcia real.  Les conseqüències: centenars de ferits,el judici contra l’únic detingut d’aquell matí i una denúncia col·lectiva amb la que fa tan sols uns dies s’asseien a declarar devant el jutge part dels màxims responsables de l’operació com són el director dels mossos i l’exgerent de seguretat de l’ajuntament (de moment no hi ha càrrecs contra el conseller d’interior Felip Puig). A dia d’avui la fiscal demana un any i mig de presó per en Pablo i el judici resta a l’espera de data.