Xerrada-Debat TMB ens explota, ens roba, ens reprimeix


xerrada-tmb-27012012 Divendres 27 de gener

19 hores

  • Xerrada amb treballadors de metro i bus en lluita
  • i després, cafeta fins les 2h amb pd Ortiga Lara i pd Quimet Jong

TMB explota i estafa!

Els senyors directius s’han comprat una romana per pesar els diners que ens roben cada setmana.
Qui està pagant els plats trencats? La gent humil, treballadora o aturada, estudiant o jubilada; en un context cada volta més precari. I encara diuen que tot és culpa seva, que cal apretar-se més el
cinturó. I mentrestant que fa el poder?

Retallar més i més els serveis públics -eliminen línies de bus i metro-, alhora que incrementa les tarifes que ha de pagar la població pel seu ús. L’empresa doncs, es lucra amb una necessitat bàsica
de tots i totes. D’altra banda augmenten les mesures de seguretat i control social.
Per aquests motius, el passat 10 de gener es dugué a terme una vaga d’usuàries de bus i metro, per fer pressió a l’empresa i anar forçant el canvi. En aquest marc es dugueren a terme arreu accions de sabotatge i denúncia.

En l’aspecte laboral hi ha també l’intent de l’empresa de retrocedir en drets laborals i socials. Totes aquestes mesures es justifiquen sota el pretext de fer més rentables les empreses públiques -quan és sabut que aquestes acostumen a ser deficitàries-.

En aquest sentit comptarem amb la presència de companyes de Transports, que ens exposaran la proposta d’autogestió del servei, que han elaborat, amb la vista posada en aconseguir el control de l’empresa pública per part dels propis treballadors i treballadores.

Per part nostre, cloure amb la reflexió pròpia de que TMB és una empresa antisocial, que roba a la classe treballadora. En altres casos hem tingut ocasió de veure de quin peu calçen, negant-se a reconèixer els reclamats dos dies de desacans setmanal; així com també hem pogut comprovar com imposen els seus interessos, reprimint a les que lluiten i qüestionen els seus privilegis. Un exemple el tenim amb el cas del nostre CSA Can Vies, afectat per una demanda de desallotjament de TMB.
Sens més, estarem contentes de comptar amb la vostre presència i participació al debat.
Gràcies per l’atenció. Salut i lluita