Jornades de supervivència a la psiquiatria


jornades supervivencia psiquiatria desembre 20112, 3 i 4 de Desembre

  • Divendres a partir de les 18h
  • Dissabte a partir de les 12h
  • Diumenge a l’Ateneu Llibertari de Sant Boi

Assemblea de Majaras organitza les 1es Jornades de supervivència psiquiàtrica.! Queden tots/es convidades!

Aquestes serán el cap de setmana 2 i 3 de desembre al CSO Can Vies (Sants-Barcelona) i 4 de desembre a l’Ateneo Libertario (Sant Boi).

L’idea son taules rodones de diferents col•lectius i persones que aporten la seva perspectiva, debats oberts al voltant de l’antipsiquiatria i espai per a compartir tots plegats/des! Us passem el text i adjuntem cartell i programa d’activitats per si us animeu a passar una estona!

Hem nascut bressolades per la por a ser diferents, pel pànic a no ser les millors, per la competició i l’individualisme. Hem crescut trepitjant les nostres companyes i acomplexades per no tenir un cos com els de la tele.

Hem viscut a la recerca de la felicitat per tenir cada cop més i més. Ens han fet comprar una vida basada en el consum de béns i d’experiències, eternament insatisfetes, eternament incompletes.

El dolor que moltes sentim és fruit de la nostra inadaptació i aquesta inadaptació no és una cosa de la que ens vulguem lliurar… Estar ben adaptades a una societat malalta no és símbol de bona salut, però aquesta inadaptació causa dolor, i de vegades molt. No pretenem adaptar-nos a una societat que ens exclou per naturalesa. No pretenem conformar-nos amb una societat que prima l’enriquiment individual per sobre del conjunt de les persones. Pensem que la nostra inadaptació ens brinda l’oportunitat d’adonar-nos de què és el que en aquesta societat no rutlla. Tot i així, aquest dolor pot ser insuportable. De vegades, i sobretot quan és viscut en la intimitat, el dolor ens impedeix descobrir l’origen que el genera i acabem pensant que nosaltres som els culpables dels nostres malestars.

És per això que des de l’Assemblea de Majaras hem decidit trobar-nos per compartir experiències, parlar d’alternatives i denunciar les pràctiques d’aquest sistema, focus i origen d’on emanen els nostres malestars. No seran els psiquiàtrics ni les pastilles les que ens permetin gaudir de la salut sinó una vida apassionada i viscuda amb la complicitat de totes les persones…

La resistència, a tot allò que ens oprimeix, i la llibertat són la nostra millor teràpia!

Per a més info:
http://assembleamajaras.wordpress.com
asambleasaludmental (at) gmail.com
Salut i fins aviat companys/es!