Especulació eòlica: l’ús brut de l’energia neta


Especulació Eòlica 8/11/2011Dimarts 8 de novembre

20h

  • Xerrada-debat amb Quim Palomar, de la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta

Organitza: Jóvens de les Terres de l’Ebre

La Terra Alta té 743km2 (2%) de Catalunya), està formada per 12 municipis i té uns 12.800 habitants. És la segona comarca més pobra de Catalunya, una de les menys competitives i de les més necessitades de revitalització econòmica en un entorn eminentment rural.

En aquest context, les multinacionals energètiques, han trobat un terreny idoni i a baix cost per especular, sense tenir en compte l’impacte ambiental, social, econòmic i paisatgístic del territori i de la gent que l’habita.

La massificació eòlica, que s’està portant a terme, es fa amb la complicitat del govern català i amb pràctiques caciquistes per part de petits ajuntaments.

Actualment, amb l’aprovació per decret del govern, es va pactar amb l’empresa la implantació de 327 molins i dues línies d’alta tensió (25% de Catalunya). Si sumem les comarques de l’Ebre, el Priorat i el Baix Camp veiem que produïm el 73% de l’energia de Catalunya, quan només en consumim el 13%.