Diversos espais okupats de Barcelona es troben en perill


La TeixidoraAl Clot: Nova data de desallotjament pel CSOA La Revoltosa

Al Poblenou: el CSOA La Teixidora es troba amenaçat de precinte per part de l’Ajuntament i el CSOA Arkatraz està a punt de ser desnonat per una denúncia de l’immobiliària Metrovacesa.

La Revoltosa ha rebut una nova petició del propietari per a ser desallotjades. L’acceptació per part de la jutgessa no s’ha fet esperar i el proper dimecres tenen ordre Ja fas quasi quatre anys que el Centre Social la Revoltosa (al barri del Clot) es manté en peu, però sembla que d’un temps ençà, les resolucions judicials s’han succeït amb rapidesa, després de l’últim intent de desallotjament el passat 6 d’abril, la jutjessa ha acceptat la petició del propietari, senyor Marcilla, per a desallotjar, amb forces policials si s’escau, el centre social. El proper dimecres 18 de maig es convoca a les 8.30 del matí a una concentració davant del centre social per a mostrar el nostre rebuig a les persones que vinguin a fer efectiu el desallotjament. Hi haurà esmorzar, solidaritat, ràbia, …  Vine a la Revoltosa a la concentració contra el desallotjament! Vine a la Revoltosa contra les eleccions …!
CSOA la Revoltosa, carrer Rogent 82, metro L1 o L2 Clot

Al Poblenou: alguns espais estan amenaçats de tancament. El CSOA La Teixidora es troba amenaçat de precinte per part de l’Ajuntament i el CSOA Arkatraz està a punt de ser desnonat per una denúncia de l’immobiliària Metrovacesa.

  • Els okupants del CSOA La Teixidora van rebre fa pocs dies una resolució emesa des del Districte de Sant Martí en que amenacen amb la possibilitat de precintar el Centre Social perquè, segons argumenten, s’incompleix l’ordenança municipal de les activitats i espais de concurrència pública. Precintar el local, suposaria que deixarien de poder-n’hi fer ús totes les persones que l’estan utilitzant actualment, i si ho fessin estarien incorrent en un il·lícit penal de desobediència a l’autoritat. Els motius administratius que argumenten, els quals es basen en que utilitzem l’espai per fer festes i funcions de discoteca. Els membres de la Teixidora consideren que l’obertura de l’expedient és un atac polític al nostre projecte, el qual és molest per l’Administració Pública, en els temps que corren. Tenen 10 dies per formular al·legacions i la seva intenció és, a més de rebatre jurídicament els arguments, buscar que les veïnes i veïns del carrer i del barri donin suport al projecte i firmin un text de suport.

Comunicat del CSOA La Teixidora (en pdf)

Text  de suport d’entitats del barri al CSOA La Teixidora (en pdf)

 

  • Un altre centre social, el CSOA Artkatraz ha rebut una desagradable sorpresa. L’han visitat els representats legals de Metrovacesa per comunicar la sentència de desnonament d’un judici del que n’ignoraven l’existència. Sembla que la justícia falla en favor de la immobiliària condemna als okupants a abandonar el que han aixecat en l’últim any i mig.