La Revoltosa atura el desallotjament i funcionarà fins l’últim dia


No desallotjament Revoltosa cartell 6 abrilEl CSOA Revoltosa, al Clot, es troba en perill de desallotjament.

El passat 6 d’abril, van convocar a un esmorzar solidari en rebuig al desallotjament a partir de les 9 del matí davant del CSOA la Revoltosa “per donar una benvinguda com es mereixen a les persones del Servei d’ Actes de Comunicació Civil (SACC) i a qui els acompanyi. Donarem vida a la Revoltosa fins l’últim dia.”

Gràcies al suport de veïnes del barri i companyes d’altres CSO’s i projectes de la ciutat de karcelona es va poder aturar la intervenció de “l’home del SACC (servei d’actes de comunicació civil)”. Els agents judicials i propietaris es van personar al C. Rogent cap a les 12 del migdia acompanyats d’un manyà per tal d’espanyar la porta. Però la presència d’un bon grapat de solidàries els féu marxar remugant per no haver comès la seva malesa. No dubtem que la “seva feina” els va endur a desnonar d’altra gent. Suport mutu i llarga vida a les okupacions!

CSOA Revoltosa 12/4/11

Mentre la Revoltosa segueix en peu i durant aquesta setmana santa podeu gaudir del punt d’intercanvi i botiga gratis de llibres (Divendres 22 a partir de les 18h) i de la sortida de la biblioteca al carrer en motiu de Sant Jordi (Divendres 23 a partir de les 12h).
Vine a tafanejar i buscar llibres!

Comunicat contra el desallotjament:

“La Revoltosa, centre social autogestionat, es troba al carrer Rogent 82. La finca va passar 5 anys buida abans de ser ocupada el setembre de 2007 per un grup de joves instal·lats al barri de El Clot – Camp de l’Arpa. Els motius per dur a terme l’okupació van ser diversos: la falta d’un centre autogestionat al barri, la ràbia contra l’especulació immobiliària, la necessitat de crear un espai per organitzar activitats feministes per a dones i persones transgènere i, el desig de tenir un lloc per a events de caràcter llibertari.

En tots els anys anteriors la finca buida només va servir per crear una falsa escassetat i així encarir els lloguers i enriquir gent ja molt rica com la família Marcilla, propietaris d’aquest immoble. Però durant els tres anys d’ocupació, l’ús que se li va donar va ser molt diferent. El pis de dalt ha servit de vivenda, mentre que al centre social s’han organitzat múltiples i variats projectes: biblioteca pel barri, classes de dansa, d’idiomes, espai de dones, lesbianes i trans, xerrades i events en benefici de vàries lluites, mostres de cine, concerts i cabarets, …

És obvi que les lleis protegeixen a la propietat i no pas la dignitat del barri. Així que no ens sorpren que el procés legal hagi finalitzat amb la decisió dels tribunals favorable als propietaris especuladors. Ara La Revoltosa, després de dos avisos, té dia de desallotjament.

Durant els segles l’Estat ens ha robat la terra, la dignitat, l’autosuficiència, l’autonomia sobre els nostres cossos i la memòria de tot allò que hem perdut. En plena crisi ens segueixen robant perquè la crisi la patim només nosaltres i no els que la van crear. Els que la van crear, són els mateixos que volen una ciutat dissenyada pel comerç, per consumir, per les mercaderies, per la dependència al treball assalariat que novament beneficia als creadors de tanta misèria. Si volem una societat llibertària, lliure de dominació patriarcal i de qualsevol forma de dominació, què farem?. ¿Com protegirem el poc que ens queda, que hem construït nosaltres mateixes?

És una qüestió important per a totes: ¿Com resistir, quan totes les lleis i els partits protegeixen un sistema que ens roba i controla? Per la nostra part, defensem el nostre espai de llibertat. Per la vostra, si voleu ajuntar-vos i crear solidaritat, sabeu on ens podeu trobar.”