El CSA Can Vies guanya novament el judici 1


Comunicat des del CSA Can Vies

El passat 18 de Febrer va tenir lloc als jutjats del civil de Barcelona el judici contra el CSA Can Vies. Aquest judici venia motivat per la tercera demanda que TMB, la propietària de l’edifici, havia interposat contra el CSA, aquest cas el 2010. Aquesta tercera demanda arribava després que a primers del 2008 es rebés la resolució del segon dels judicis, favorable al CSA i desestimant la demanda de TMB. L’onze de març, hores abans del concert organitzat pel CSA i el col·lectiu Divendres Faràndula, precisament en suport a Can Vies, es rebia la noticia que la jutge havia decidit novament desestimar la demanda contra tots els col·lectius excepte un, la CNT.

La jutge basava aquesta decisió en el fet que, per una banda, quedava acreditat que la CNT no tenia dret d’estar-s’hi al CSA ja que no hi té cap mena de títol que li ho permeti. El que tenia, datat del 1984, havia quedat cancel·lat per TMB el 2009. Ara bé, donat que el procediment estava dirigit contra moltes altres entitats, fins a 13, i que aquest seguia el curs d’un judici verbal per precari, la jutge entén que aquest no és el procediment adient per jutjar l’estat de tota la resta d’entitats, ja que no han estat mai posseïdores d’un títol. Aquest fet comporta que el procediment que hauria d’haver seguit TMB, sempre segons la jutge, hauria d’haver estat un altre.

La sentència obria un període en el que les parts podien aixecar recurs contra la resolució, fet que TMB ha dut a terme, anunciant que interposarà un recurs a l’Audiència Provincial en les properes setmanes. L’assemblea del CSA Can Vies es mostra molt contenta d’aquesta situació que s’inaugura després de l’aparició de la sentència, doncs la vida del CSA pot seguir amb plena normalitat i, fins i tot, amb més motius i amb energies renovades. Res de tot això haguera estat possible sense el suport de persones, entitats, col·lectius i d’altres, la seva solidaritat i la seva calor.

En el temps en que una nova demanda sigui formulada o es resolgui el recurs presentat per TMB, la única excusa de les moltes que s’han formulat per part de l’empresa o de l’Ajuntament per justificar el desallotjament d’aquest emblemàtic espai de Sants també haurà quedat refusada de facto. L’empresa ha dit els darrers mesos que és necessari enderrocar el CSA per fer-hi una sortida d’emergència del metro. La veritat és que ja en el projecte de la remodelació de l’estació de Mercat Nou es contemplava que la sortida natural d’emergència era cap el calaix que ha de cobrir les vies de la RENFE, obra que estarà enllestida a finals d’aquest estiu. Aquest fet, sumat a que en els plànols per la cobertura de les vies hi apareix el CSA, i no essent doncs la seva existència una limitació per aquestes obres, no quedarà altre raó que el caprici repressiu i el desig de deixar un solar on ara i durant 14 anys ha estat Can Vies per iniciar una nova demanda contra el CSA. Com sempre, els estarem esperant.

Assemblea del CSA Can Vies.

Sants, març de 2011


One thought on “El CSA Can Vies guanya novament el judici

Comments are closed.