L’okupació de Can Vies


El 10 de Maig de 1997, persones i col.lectius de Sants, decideixen obrir l’espai al barri mitjançant una cercavila que finalitzà amb l’ocupació de l’edifici (tot menys la capella).

Així es començà a crear un Centre Social Autogestionat. En aquell moment, TMB va iniciar un procés judicial que va ser arxivat degut a la pressió social de les veïnes l’any 1998.

Aprofitant l’arribada de l’AVE a Barcelona, l’Ajuntament aprovà un “Pla de reordenació urbanística” que afecta l’espai i altres edificis de la zona per a convertir-los en habitatges privats que no estan a l’abast de les veïnes del barri.

El Centre Social s’enfronta entre el 2006 i el 2008 a una demanda de desnonament per precari interposada per l’empresa TMB que el portà a judici després de diversos ajornaments. La sentència fou favorable a Can Vies ja que el tribunal va considerar que la demanda tenia un “defecte de forma”.

Ara, dos anys més tard, una nova demanda judicial interposada per TMB torna a posar en perill l’existència de Can Vies.Aquest cop, el judici esta previst pel 18 de febrer de 2011.

Davant aquesta nova amenaça, hem de ser totes, colze a colze, que una vegada més des de la unió de forces , de la imaginació i de la indignació, treballarem per aturar la nova demanda. No podem permetre que esmicolin a cop d’excavadora aquest projecte del barri, essencial per la seva vida social i política. És essencial la implicació de totes les persones solidàries per construir la resistència, doncs és només entre totes que ho podrem tot. Ho hem demostrat ja, avui ens toca tornar-ho a fer.

Si voleu visionar fotografies de la història dels CSA Can Vies, en aquest enllaç en trobareu.