L’Assemblea de Joves de Sants diu no al judici a Can Vies!!!


L’assemblea de Joves de Sants està emmarcada dins la CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista). Des del seu naixement, ara fa tres anys aproximadament, vam considerar que havia de tenir dos eixos centrals de treball dins d’un àmbit a vegades relatiu, el jovent.

Aquests eren, per una banda l’agitació, és a dir, la visualització de les problemàtiques que afectaven el nostre espai immediat, concretament el del barri de Sants; i, per altra banda, la formació del jovent santsenc.

Per aquesta segona era evident que necessitàvem un espai on molts joves hi confluïssin ja que, sense la gent, el debat, la interacció i l’aprenentatge no eren possibles. És per això que vam començar a treballar a Can Vies, ja que era i és un dels espais més emblemàtics del barri on, a part de gent jove, hi trobem persones de moltes tendències i espais polítics i culturals diferents. Aquesta riquesa era imprescindible per trobar espais de transformació i experiències compartides de tipus intergeneracional com també per treballar en un àmbit d’autogestió i de presa de decisions horitzontal.

El treball a les escoles, les xerrades sobre habitatge, transfòbia o simbologia franquista. Les jornades amb ponents internacionals i les experiències socials compartides, d’aquí i d’arreu, han permès fins el dia d’avui que molts joves del barri i d’altres indrets, puguin participar d’aquests aprenentatges i debats, dels quals no podrien gaudir-ne enlloc més que en un centre social.

El jovent actual resta immòbil i passiu davant la vida que li passa pel davant. Segurament enganxats a la consola o l’ordinador, o treballant en una ETT per poder pagar la hipoteca del seu pis de 40 metres quadrats. Els avis i àvies llencen el crit al cel cada dia que passa queixant-se d’aquesta passivitat i de la individualització de les noves generacions de jovent precari i hipotecat.

Així doncs només ens queda una alternativa, aquella que passa per la recuperació d’espais col·lectius, espais on la societat, el poble, les persones tornem a recuperar aquella essència històrica i raonable de presa de decisions. Només amb espais com el Centre Social Autogestionat Can Vies podrem construir aquella societat que totes volem, la societat transformadora, rica i humanitzada.

Necessitem Can Vies pel barri!

Per la cultura popular

Per l’autogestió

Per la recuperació de la memòria històrica

Aturem el JUDICI!!