Escrit de Suport de La Torna


Si Sants és una Estació, Can Vies és parada obligatòria…

Des de La Torna, l’Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia, volem mostrar el nostre suport als que no han venut el barri de Sants als especuladors.

És en espais com el que s’ha construït a Can Vies, on conflueixen idees i somnis. Somnis que, si no fos per l’oportunitat de creuar-se i descobrir-se i compartir en certs àmbits i moments, no serien més que quimeres silencioses.

És en espais com Can Vies on s’ha produït el canvi d’agulles per on descarrilarà el tren de la injustícia, de l’enriquiment a costa del dret a l’habitatge; a costa de l’exili dels i les joves de Sants; a costa de la degradació de la vida pública, dels transports públics, de la salut pública, de la vida cultural transgressora, alliberadora; a costa del trencament de les relacions veïnals, dels canals de comunicació entre barris.

Can Vies és l’estació d’enllaç on hem pogut construir un projecte comú els i les que hem vingut d’idees diverses, projectes diversos, realitats diverses, però amb la unitat dels qui saben el què no volen per la seva terra i la seva gent.

A Can Vies no hi ha Cap d’Estació; Totes i tots som Can Vies.

Si el judici a Can Vies fos Popular i just, Can Vies es quedaria al barri. Perquè des de punts molt diversos dels Països Catalans i més enllà, Can Vies ha estat un punt de trobada i referència per moltes causes i per molta gent. Allà ens hem trobat un projecte d’autogestió necessari al barri i a la ciutat per donar cabuda a tota una sèrie d’inquietuds que no haguessin tingut lloc en una ciutat més preocupada per la marca que per la memòria, les lluites o la dignitat de les persones.

Un projecte com Can Vies va molt més enllà d’una xarxa metropolitana; és un punt neuràlgic d’una xarxa que inventa nous camins, i no estem disposades a renunciar-hi. Perquè renunciar a ella seria renunciar a la passió i la revolta com a eines per seguir caminant i inventant noves vies junts.

No volem Gràcia sense Sants, ni Sants sense Can Vies!

Sants no és una Estació! La Torna vol Can Vies!